40 DNI 2024

Praznik župnije: 12. september

marija1aBožja Mati Marija je na zemlji vedno živela v trdni veri in povezanosti z Bogom. Prav v tej moči in zaupanju Bogu in njegovi volji, je mogla sprejeti Božji načrt, da postane Božja Mati in takrat izreči tiste pomenljive besede: "Glej dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi." (Lk 1,38)

Marija je Jezusa spremljala vse od začetka njegovega življenja. Postala je njegova mati, bila je priča njegovega prvega čudeža v Kani galilejski, z njim pa je bila tudi v trpljenju saj beremo v evangeliju po Janezu, da je "poleg Jezusovega križa stala njegova mati.

Ko je Jezus zagledal svojo mater in zraven nje učenca... je rekel materi: Žena, glej tvoj sin! Potem je rekle učencu: "Glej tvoja mati! (prim. Jn 19,25-27). Po teh besedah in na tem mestu, na Kalvariji, kjer je Jezus s svojo smrtjo na križu in vstajenjem od mrtvih odrešil vse ljudi, Marija postane tudi naša mati.

Zato želimmarija2ao v dneh, ko obhajamo naše župnijsko žegnanje, še na poseben način biti povezani z Božjo Materjo Marijo, ki je naša mati.

Tako kot je spremljala svojega Sina našega Gospoda Jezusa Kristusa, tudi nas spremljala na vsakem koraku.

Z nami deli veselje, uspehe in srečo, z nami pa je še na poseben način takrat, ko se srečamo s trpljenjem.

Prav zato smo znova povabljeni, da se ji posvetimo, ter na ta način obnovimo svojo zvestobo Bogu.

V njeno varstvo in priprošnjo izročimo sebe, naše družine, naš narod in domovino s prošnjo, naj nas sprejme v varstvo in izroči Jezusu.

Back to top